Coligny en Rutgers samen verder onder nieuwe naam

Vrijdag 14 oktober was er feest in De Noord. De nieuwe naam van de basisschool in de wijk werd bekendgemaakt. Al meer dan een eeuw kent wijk De Noord twee basisscholen, namelijk de Ds. R.P.A. Rutgersschool en de Gaspard de Colignyschool. Beide scholen horen bij stichting Prohles. Om er voor te zorgen dat kinderen uit De Noord ook in de toekomst in de eigen wijk naar school kunnen blijven gaan, werd al een paar jaar geleden besloten tot een fusie tussen de scholen. Die fusie is per 1 augustus 2021 ingegaan. 

Na een jaar van steeds meer samenwerken, was het tijd voor een nieuwe, gezamenlijke naam. Daarom werd er een prijsvraag uitgeschreven, waar heel veel ouders en kinderen aan meededen. Het werd ‘Het Noorderlicht’. 

Die naam is niet zomaar gekozen. De school is en blijft een christelijke school, waarin de kinderen verteld wordt over Jezus, het Licht van de wereld. En de school staat in wijk De Noord. Een school is niet alleen een plek waarop rekenen, schrijven en lezen wordt geleerd, maar heeft een veel bredere verantwoordelijkheid. Het Noorderlicht neemt de uitdaging dan ook aan, om in minstens de komende eeuw van betekenis te zijn. 

Dit alles betekent gelukkig niet, dat de oude scholen zomaar opgeheven zijn, maar wel dat er met veel enthousiasme hard gewerkt wordt aan de nieuwe organisatie, waarin kinderen een veilig plekje houden en goed onderwijs krijgen.

Overigens worden de oude namen Rutgers en Coligny niet zomaar afgedankt en ze zullen ook niet zomaar verdwijnen. Er komt geen nieuwbouw en de kinderen zullen hun schooltijd op de bestaande locaties doorbrengen. Die gebouwen zullen dan ook hun naam houden, maar de school heet vanaf nu Het Noorderlicht.